top of page
  • Writer's picturemariannevkatwijk

Het is normaal om GEEN zin te hebben.

Zou je me geloven als ik zei dat het voor vrouwen normaal is om nooit zomaar zin in seks te hebben met hun vaste partner?

 

Ik weet dat het misschien gek klinkt, omdat we het tegenovergestelde zijn gaan geloven door de beelden en verhalen vanuit de maatschappij, de filmindustrie, de media en porno, die ons iets anders vertellen.

 

Het spontane verlangen dat daarin wordt afgebeeld is geen normale dagelijkse ervaring voor vrouwen. In plaats daarvan is wat normaal is iets wat responsief verlangen wordt genoemd.

 

Responsief verlangen is het verlangen dat voortkomt uit seksueel zijn.

Responsief verlangen zijn alle andere motivaties dan geilheid.

Het zijn al de niet-seksuele motivaties die ons ertoe brengen seks te hebben.

 

Hoe vaak ik vrouwelijke klanten niet heb horen zeggen:

“Ik had er eigenlijk helemaal geen zin in. Toch hadden we sx, en het was geweldig. En achteraf hoorde ik mezelf zeggen; Waarom doen we het niet vaker!!”


Nou, je doet het niet vaker omdat je wacht op de gedachte om het te willen, om dan vervolgens naar die gedachte te handelen. Maar verlangen in langdurige relaties werkt niet zo. Als je wacht tot het spontane verlangen naar boven komt, kun je vaak heel erg lang wachten.

 

Het interessante is dat verlangen voortkomt uit seksuele activiteit en uit de manier waarop we als seksuele wezens met elkaar omgaan.

 

Zodra je je bewust wordt van wat seks je geeft, wat het je brengt en voor jou en je relatie doet, wil je de stappen zetten om het vaker te gaan doen.

 

Maar een van de meest voorkomende problemen die vrouwen in mijn therapiepraktijk uiten, is dat de weg naar sx, de weg die leidt naar de initiatie ervan, weerstand oproept.geen zin in seks is normaal
Marianne van Katwijk - Seksuoloog

“Ik voel gewoon geen verlangen,

Ik voel me geblokkeerd, of

Ik denk er zelfs nooit over na,

Ik heb geen zin om eraan te beginnen, het komt gewoon nooit in mijn gedachten,

Ik voel niet de drang om te beginnen

Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik het nu ga doen”


Waarschijnlijk voel je je precies zoals veel andere vrouwen, dat het zo moeilijk is om het verlangen om te beginnen te creëren: dat ze gewoon niet weten wat ze moeten doen om het verlangen te creëren. Zelfs als je tips of oefeningen op internet leest, kan het erg moeilijk zijn om ze zelfs maar toe te passen.


De truc om echt verandering te zien is om meer seksuele interactie te creëren door seksuele dingen te doen, zonder seks te hebben.


Voeg meer sensuele, erotische speelsheid toe aan het dagelijks leven. En open-gesprekken voeren over dit onderwerp. Waardoor het levendiger wordt. Dit zal je helpen gemakkelijker over te gaan tot seks. Wat hier een belangrijk onderdeel bij is, is dat je onderbewustzijn de weg naar seks, het initiërende deel, en misschien zelfs de speelse sensuele erotische niet-seksuele dingen, als onveilig heeft bestempeld.


Hoe vaak heb je bijvoorbeeld ervaren dat je partner het initiatief nam en het enige wat jij voelt is druk? Je zei nee, of misschien hebben jullie het allebei geprobeerd, maar het gebeurde niet of werkte niet. En toen werd de volgende initiatie nog ongemakkelijker met nog meer druk ervaring. Wat vervolgens voor zorgt dat op initiatie poging daarna nog meer druk ligt.


Dit gevoel van druk en de automatische gedachten die met die druk samenhangen, hebben dezelfde fysieke reactie op je lichaam als een sabeltandtijger vroeger zou hebben gehad. Je hele lichaam en geest zijn nu in de overlevingsmodus gegaan.


Om een ​​veilige ruimte te creëren om op een speelse, sensuele, erotische, niet-seksuele manier met elkaar om te gaan. Een manier die je ondersteunt naar een gemakkelijke weg om te initiëren.  Daarvoor zul je de patronen van het onderbewustzijn, ( die beperkende overtuigingen en sociale programmeringen) die zal je moeten veranderen. Als je daarvoor in de plaats ondersteunende overtuigingen en programmering, positieve patronen hebt, wordt het creëren van een positieve, speelse, sensuele erotische seksuele relatie gemakkelijk.


Als jezelf in dit bovenstaande verhaal herkent, en je bent een vrouw die worstelt met je seksuele verlangens in je langdurige relatie en je wilt dit voor eens en voor altijd omkeren... Dan wil ik je laten weten dat je niet de enige bent.

En ik ben hier om je te helpen.Marianne van Katwijk, M.Sc.

Psycholoog-NIP

Seksuoloog

Hypnotherapeut-CAT 2 views0 comments

Comments


bottom of page